Water Theme Park Di Kuantan

Author: | Categories: holiday, hotel review, my life, Travelog No comments
Saya suka simpan gambar-gambar bila berpeluang menginap di hotel dengan niat nak buat review lepas tu. Tapi busy sangat. Gambar jadi simpanan je akhirnya. Yang kali ni nekad nak buat review jugak. Alhamdulillah berpeluang menginap ikut suami kursus di Swiss Garden Resort Residence, Kuantan baru ni. Spesifiknya terletak di

Playgroup Bersama Jiran dan Rakan

Author: | Categories: homeschooling, parenting No comments
Alhamdulillah sudah masuk bulan kedua Playgroup Paka bersama jiran dan rakan berlangsung. Macam mana ianya bermula? Semua dari group Homeschooling Genius Syurga yang awesome tu. Jiranku seorang cikgu yang hebat tu K Yana ajak buat playgroup sesama kita. Jadi saya rasa apa salahnya menyumbang idea dan minat dengan kawan-kawan.

Bercuti ke Legoland Malaysia

Author: | Categories: Travelog, Uncategorized No comments
Legoland tak termasuk dalam wishlist  tempat nak pergi sebenarnya sebab tiketnya mahal tapi disebabkan dapat free penginapan dan tiket masuk, usahlah kita  menolak rezeki ye kawan-kawan. Terima kasih kepada Petronas GAS (GPU) kerana sponsor keluarga staff ke Legoland untuk Family Day tahun ini. Kami diberi penginapan 3   hari

Tips Bercuti di Turki Bersama Anak Kecil

Author: | Categories: Travelog, Turki 2 Comments
Post ini dibuat setelah ramai rakan-rakan yang bertanya panduan bercuti di Turki dengan anak kecil. Separuh dari rombongan kami terdiri dari anak-anak. Seperti gambar di atas. Havoc tak havoc, pening tak pening jom baca seterusnya. Trip kawan-kawan ini telah berlangsung pada 16-25 September 2015. Masa ni baru nak masuk

Cara Buat Homemade Giant Bubble

Author: | Categories: anak-anak, homeschooling, parenting 2 Comments
Selamat berhujung minggu semua. Giant Bubble ialah aktiviti MESTI yang anda perlu buat bersama anak-anak. Kenapa saya kata mesti? Sebab sangat mudah & fun dan hanya gunakan bahan-bahan yang ada di rumah anda. Ini bahan-bahannya: 1.5liter air 4 sudu tepung ubi Setengah cawan pencuci pinggan Tali, batang untuk buat

Tempat Berkelah Wajib Pergi Di Kerteh

Author: | Categories: holiday, parenting, Travelog 2 Comments
Air Terjun Menderu, Kerteh. Inilah tempat WAJIB pergi jika anda tinggal di sini. Sebagai orang luar (bukan anak tempatan Terengganu) sememangnya mencari tempat-tempat berkelah bersama keluarga dan anak-anak yang berdekatan dengan Paka ni. Nak ke Sekayu & Chemerong jauh pulak. Nak ajak mandi pantai, bahaya. So lepas ni boleh

Cara Candle Light Dinner Di Rumah ( with kids )

Author: | Categories: my life, parenting 5 Comments
Dah lama teringin nak candle light dinner ni. Asyik bertangguh je sampai dah anak 3 orang mula fikir susah kalau nak buat kat luar. Macam mana cara nak candle light dinner dengan anak-anak ni? Jenuh duk pikir. Kami takde maid atau sedara mara kat sini nak tinggalkan sekejap anak-anak.

Fakta Ovarian Cyst Yang Perlu Tahu

Author: | Categories: Fakta Ovarian Cyst 2 Comments
Bila dengar penyakit Cyst je memang agak menggerunkan sebenarnya lebih-lebih kita wanita. Sebabnya secara sedar tak sedar Cyst ni dah ada dalam ovari kita.  Saya nak share fakta mengenai ovarian cyst yang perlu kita tahu sebenarnya: 1. Ovarian cyst adalah poket yang mengandungi cecair yang terbentuk didalam ovari. 2.

Resepi Sarapan Pagi Mudah

Author: | Categories: resepi, Resepi sarapan pagi 4 Comments
Sarapan pagi selalu jadi masalah pada saya. Nak cari resepi sarapan pagi yang mudah je. Selalu buat cucur, roti sandwich, mee goreng, nasi goreng. Kalau weekend biasa special dan berat sikit. Saya share salah satu resepi sarapan pagi yang mudah tapis angat sedap. Suami saya suka. Bahan-bahan: Telur 2

Penjagaan Anak Chicken Pox

Author: | Categories: Anak Chicken Pox, anak-anak, parenting No comments
Bila anak chicken pox, mak ayah la yang paling risau. Cara penjagaan chicken pox, makanan, tips supaya tak gatal dan tidak parut inilah yang saya cari masa Balqis chicken pox 2 minggu lepas. Lepas Balqis, si adiknya Aisyah pulak kena. Uruskan anak chicken pox memang sangat mencabar bagi saya.