Mari membaca

Author: | Posted in parenting 2 Comments

Alhamdulillah..buku Nanny911 di atas telah seminggu sampai di rumah. Tapi masih belum berjaya baca. Baru baca part Introduction. Buku ni saya tak beli di Pesta Buku Antarabangsa baru-baru ni ye. Tak berkesempatan nak pergi. Buku ni order dari sis Bib kenal dari group facebook Malaysian Parenting Page . Katanya dia order dari adiknya yang ada di UK. So memang murah buku ni dalam masih dalam keadaan baik. Berbaloi-baloi nak banding dengan ilmu yang terkandung dalam buku ni.

Sebelum ni tengok kat TV je Nanny911..tapi dah lama tak tengok. So ada buku ni sangatlah best. Tak salah kita tuntut ilmu yang pelbagai then ambikla mana yang sesuai untuk apply pada anak.

Nak share sikit apa yang ditulis di bahagian Introduction.

11 Commandments Of Nanny 911:

1) Be Consistent
2) Actions Have Consequences
3) Say What You Mean & Mean It
4) Parents Work TOgether As Team
5) Don’t Make Promises You Can’t Keep

Ni antaranya lah. Siapa nak pinjam, dialu-alukan. Target nak habiskan baca by weekend ni. Insyaallah

Comments
  1. Posted by Norzila Noh
  2. Posted by Ismi Huda

Add Your Comment

CommentLuv badge