New business, new passion

Author: | Posted in Shaklee, Shaklee membership 1 Comment

Salam 2 Muharam 1434H

I’m your Shaklee Independent Distributor with ID 894271
Dah lama nak buat posting tertangguh ni, sekarang baru berpeluang walaupun blog masih dalam maintenance. Ramai yang dah tahu rasanya saya  sudah menjadi pengedar Shaklee, tapi tak ramai yang tahu kenapa saya join Shaklee. Shaklee MLM? Anti MLM? MLM penipu? Saya tak salahkan anda jika anda berfikiran sebegini sebab saya juga berfikiran sebegini dahulu. Walaupun permulaan saya join Shaklee hanya untuk kegunaan sendiri untuk mendapatkan harga ahli selepas 2 tahun jadi pengguna. Tak tahu pun sebelum tu yang Shaklee ni MLM. Join sebab produknya bagus, saya dah rasa keberkesanannya dengan izin Allah dan ramai lagi di luar sana juga telah merasai perubahan bila menggunakan produk Shaklee.

Multi-level Marketing (MLM) ialah salah satu dari marketing strategy. Banyak jenis marketing strategy yang syarikat-syarikat boleh guna dan salah satunya ialah MLM. Antara company yang menggunakan MLM sebagai satu cara marketing seperti Amway, Tupperware, HPA, Cosway, Herbalife dan baaannnyak lagi. Masing-masing ada kekuatan masing-masing. Dari segi hukum halal atau haram MLM yang nak diceburi tu kena study dulu ye.

Sebab-sebab kenapa saya join Shaklee:
1) Produknya halal, ada kelulusan KKM dan yang penting produknya natural(dari bahan semulajadi) dan berkesan untuk saya dan kebanyakan orang insyaallah.
2) Yuran serendah RM75 seumur hidup. Tak perlu labur banyak duit. (sebab saya takde duit banyak nak labur-labur ni =) )
3) Tak perlu beli dan simpan stok di rumah sebab Shaklee menggunakan sistem kalau ada customer nak beli baru kita place order ke HQ Shaklee dan mereka yang akan uruskan pembungkusan dan pengeposan.Mudah terutama bagi saya yang ada anak-anak kecil ni.
4) Akan dibimbing di dalam group Jutawan alam maya di Facebook dari A-Z. Very supportive.
5) Kelas bimbingan/seminar akan dibuat atas request kita. Kita yang setkan masa dan tempat, the leader will do the rest. So sangat fleksibel. Boleh bawak anak,suami. Santai.
6) 3 bonus yang akan dapat iaitu Cash, Car, Covention (umrah atau melancong ke luar negara). Alhamdulillah bulan lepas bonus saya dah mencecah 4 angka.
7) Banyak ilmu kesihatan yang saya dapat. Rasa nak enroll course baru, Medic ke kat Open U je.
8) Dapat share kebaikan produk dengan orang. Dapat tolong orang menyelesaikan masalah kesihatan. Happy sangat bila dapat feedback positive dari customer.
Ada banyak lagi bonus/reward yang Shaklee akan tawarkan dari semasa ke semasa. Berminat nak join biz Shaklee? Boleh hubungi saya (0134906806)
Tapi, kalau anda ada niat nak masuk Shaklee, hanya cari downline banyak2 dan goyang kaki.. Sorry kami tidak mahu orang sebegini di dalam group biz kami.
Kena usaha la. Usaha..usaha..usaha!
Comments
  1. Posted by dieyna

Add Your Comment

CommentLuv badge