Saya mampu terbaring sahaja semasa berpuasa

Author: | Posted in ESP, my life, Performance Drink, Shaklee 2 Comments

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah dah masuk hari kelima kita berpuasa. Macam mana dengan Ramadhan kali ini? Semoga ini merupakan Ramadhan terbaik buat diri kita.

Saja nak flashback kenangan berpuasa saya sejak berkahwin. Tahun 2011 saya kena berusaha untuk qada’ puasa sebulan kerana tahun 2010 saya bersalinkan Balqis beberapa hari sebelum bulan puasa. Jadinya saya kena qada’ puasa masa saya menyusukan Balqis. Balqis fully breastfeed alhamdulillah. Perbezaannya memang sangat ketara berbanding kita berpuasa time single mingle dulu. Lain sangat-sangat. Saya sahur macam-macam nak kasi bertenaga seharian tapi end up pukul 12 tengahari mesti rasa sangat-sangat tak berdaya, lapar, letih, terketar-ketar.

Ya.. Saya mampu terbaring atas katil sahaja, tak dapat buat kerja-kerja rumah.Nasib baik time tu Balqis kecik lagi, tak banyak ragam sangat. Dan kalau mampu teruskan puasa, bila lepas berbuka memang rasa letih sangat. Berakhir pukul 9 malam saya dah ‘lepak’, tidur.

Masa ni memang berfikir Allah sangat sayangkan hamba-hambaNya sehingga Allah beri keringanan pada golongan wanita yang mengandung dan menyusu anak untuk berbuka puasa di bulan Ramadhan jika tak mampu dan memudaratkan ibu dan anak.

Tapi saya fikir saya kena cari juga solution nak kasi qada’ puasa sebulan ni. Alhamdulillah dipertemukan dengan Shaklee. Saya cuba Energizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink (PD) semasa sahur dan berbuka.

Resultnya? Hanya Allah yang tahu betapa terujanya saya bila rasa bertenaga yang amat masa puasa. Saya macam tak percaya saya mampu buat kerja-kerja rumah bahkan bersihkan bilik mandi walaupun dah pukul 6ptg. Lepas berbuka pun rasa bertenaga sampai malam. Sampai sekarang ESP dan PD sahur wajib saya selain kurma dan menu lain.

Saya yakin ramai di luar sana yang mengalami apa yang pernah saya rasa. Berikan peluang untuk diri anda cuba sendiri dan rasa.

Suka saya share pengalaman ibu-ibu lain dengan set ini. Saya sangat happy bila dapat feedback sebegini:

 Pn Farra sama pengalaman seperti saya. Tak percaya boleh buat kerja rumah, mop lantai balik dari kerja time PUASA
 Pn Yana yang sedang berbadan dua pun bertenaga dengan set ini. Suami Pn Nisak pun guna.
 Pn Zura beri pada pembantu rumahnya. Bibiknya cakap “badan tak rasa letih, tekak tak rasa perit, tak seperti puasa rasanya”
Ni customer saya yang sedang mengandung. “tak rasa letih dan lapar”
Yang penting, produk Shaklee natural, HALAL, selamat dan terbukti berkesan insyaallah. Sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi saya;
Huda
013 4906806 (message/whatsupp)
FB : Nor Huda Mazan

.

Comments
  1. Posted by Dayana Bahar
  2. Posted by Huda Mazan

Add Your Comment

CommentLuv badge