Pesan seorang suami..

Author: | Posted in baitul muslim, my life, Shaklee 1 Comment
Assalamualaikum wbt
Petang-petang diberi masa free time anak-anak tidur untuk buat entri ini.
Flashback saya start guna Shaklee tahun 2011 masa menyusukan Balqis. Badan saya jadi tak bertenaga masa puasa. Lembik sangat2. Memang lain sangat rasa waktu single mingle dulu. Macam-macam usaha saya buat. Sahur ambil kurma, roti wheatmeal dan macam2 lagi lah untuk beri tenaga tapi tak berjaya juga. Try ESP alhamdulillah bertenaga sampai ke petang.
Saya join sebagai ahli Shaklee pada Ogos 2012. Masa tu memang terus terang saya join sebab nampak income statement Master Cery yang 6 angka tu. Saya terfikir, kalau dia boleh buat, why not me? So sebelum join saya tanya pendapat orang, google2 pasal sistem Shaklee ni Halal ke tak. Alhamdulillah saya dapat jawapan yang meyakinkan saya dan dapat restu suami.
Satu je pesan suami sampai sekarang ni, ingat niat utama join Shaklee ni untuk apa? Memang kita berniaga nak untung kan tapi sebagai orang Islam kita ada niat utama lain. Duit tu memang jadi salah satu reason kenapa orang berniaga dan bekerja.

Pesan suami saya yang dia selalu ulang-ulang sampai sekarang :
” Ingat, niat join Shaklee sebab nak tolong orang. Tolong orang dapat kesihatan baik, tolong orang baiki taraf hidup dgn jana pendapatan dengan Shaklee, tolong orang dengan banyak bersedekah”

” Biar dapat sikit asalkan berkat..Tapi kalau banyak dan berkat itu sebaiknya”
” Kalau ada clash kerja2 jemaah, anak2 dengan Shaklee, dahulukan jemaah n anak2 “
 
“Dhuha jangan tinggal”
Insyaallah. Terima kasih abang kerana selalu mengingatkan. Please do remind me always.  Thanks for your great support.

 

 

 


Comments
  1. Posted by Mimi Azirah

Add Your Comment

CommentLuv badge