5 Sebab Ostematrix Jadi Pilihan Wanita

Hasil penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50 peratus jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang. Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’. Ditambah dengan keadaan wanita yang melalui tempoh kehamilan dan penyusuan memerlukan golongan ini tambahan kalsium. Oleh itu,  wanita disaran mendapatkan keperluan kalsium harian secukupnya (antara 800 hingga 1,000 miligram) di samping nutrien penting lain seperti protein, zink, magnesium dan vitamin D yang diperlukan untuk mengekalkan tulang yang kuat dan sihat.

Sewaktu hamil, kalau kalsium yang ada di tubuhnya tidak mencukupi, sewaktu pembentukan janin, kalsium akan diambil dari tulang si ibu. Ketika menyusu anak pula, bila kalsium tak mencukupi, berkemungkinan akan membuat tulang si ibu ‘poros’ ” – Dr. Flastuti Witjaksono, MSc. MS. Sp.GK, dari Department Ilmu Gizi Fakulti Kedokteran Universiti Indonesia Rumah Sakit Cipto Mangunkusumo (FKUI-RSCM).

Kelebihan Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee mempunyai formula yang unik iaitu mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, kuprum, vitamin D, zinc. Semua nutrien ini penting di dalam kandungan sesuatu pil kalisum untuk memastikan penyerapannya 99% seperti Ostematrix Shaklee. Ianya sangat mudah ditelan kerana bersaiz kecil dan disalut licin.

5 Sebab Ostematrix Jadi Pilihan Wanita

  1. Mengurangkan cramp atau kebas–Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur dapat membantu masalah ini.
  2. Mengurangkan masalah haid – Kajian menunjukkan pengambilan  1,000 mg kalsium dan magnesium serentak dapat mengurangkan rasa sakit semasa haid.
  3. Mengurangkan stress –Membantu mengimbangkan tekanan darah, menenangkan saraf dan membantu untuk tidue lena.
  4. Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, gigi, sistem saraf.
  5. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik

Jom kita tengok apa kata wanita-wanita di luar sana mengenai Ostematrix

 

Untuk pembelian Ostematrix beserta consultation boleh hubungi saya 013 4906806 =)

Comments
  1. Posted by riangria
  2. Posted by RAIHANAH AHMAD

Add Your Comment

CommentLuv badge