Kenapa Pilih Shaklee?

Author: | Posted in Uncategorized No comments

Sedar tak sedar Kak Da dah hampir 7 tahun menggunakan Shaklee. Start ambil lepas bersalinkan Balqis sampai sekarang. Walaupun sekarang dah macam-macam produk kesihatan di pasaran tapi Kak Da masih setia dengan Shaklee. Sebab Shaklee ada sesuatu beharga dan bernilai yang company suppliment lain tiada. Selain dari research paper & clinical study Shaklee mempunyai Landmark Study nya yang tersendiri.

Landmark Study tu apa? Penting ke company suppliment ada Landmark Study ni? Biasa kalau kita sebut Landmark ni kita terbayang apa? Landmark untuk Malaysia ialah KLCC, Landmark untuk Paris Menara Eiffel, Burj Khalifa mungkin landmark untuk Dubai. So untuk Shaklee, we have this study yang membezakan Shaklee dari syarikat lain. Macam tu lah analoginya.

Pentingnya kita ambil suppliment yang ada Landmark Study ni bukan sekadar ambil mengikut testimonial orang lain. Pentingnya study begini dibuat ialah kebanyakan study yang dibuat hanya untuk jangka pendek sedangkan penyakit yang kita dapat sekarang, bukan terus kita dapat akibat pemakanan kita pada hari semalam, tapi dari pemakanan dan cara hidup kita 10-30 tahun yang lepas.

Landmark Study ni dijalankan oleh pakar Epidemiology dan Public Health bernama Dr Glady Blocks memang sangat mengambil berat tentang pemakanan dan diet rakyat Amerika. Visi yang sama menemukan beliau dengan Roger Barnett yang mencari saintific efidence bahawa produk SHAKLEE memberi impak kesihatan pada manusia. Jadi, setelah berjumpa dengan Roger Barnett, Shaklee bersetuju dengan syarat yang di kemukakan oleh Dr Glady Blocks untuk menjalankan Landmark Study dan memasukkan satu kumpulan pengguna Shaklee sebagai kumpulan responden.

Dalam kajian ini, ada tiga kumpulan sasar diuji iaitu:
1) Kumpulan pengamal suplemen Shaklee yang telah mengambil pelbagai suplemen shaklee utk tempoh waktu 20-40 tahun
2) Kumpulan pengamal suplemen bukan jenama Shaklee yang hanya mengamalkan satu multivitamin/mineral sahaja untuk tempoh paling lama 20 tahun
3) Kumpulan yang tidak mengamalkan suplemen
Untuk membuktikan keputusan kajian ini tepat dan jitu, ianya diterbitkan dalam jurnal ‘peer reviewed’ di mana ada pihak ketiga yang akan mengesahkan kajian tersebut. So tiada bias di sini kan.
Dan resultnya ialah sangat mengejutkan. Kak Da akan share di next post ya =)

Add Your Comment

CommentLuv badge