KETAHUI SET BERPANTANG SESUAI JIKA ANAK JAUNDIS

Anak jaundis atau kuning selepas lahir seperti sudah menjadi kebiasaan kan sekarang. Dari blog Dr Azwan, setiap 6 orang bayi yang lahir akan menjadi kuning di dalam setiap 10 kelahiran. Dan pada kebiasaannya bayi ini menjadi kuning pada hari ke 3 selepas lahir dan semakin hilang selepas beberapa hari. Jaundis ini selain dari masalah kesihatan, ia juga menjadi cabaran buat ibu dan ayah semasa proses berpantang. Selain kena ulang alik klinik untuk cek darah, ibu-ibu juga kena jaga pemakanan supaya tak menambah buruk keadaan jaundis bayi.

Yang selalu menjadi dilema buat ibu-ibu berpantang ialah kita serba salah sama ada perlu mengambil set berpantang tak semasa bayi jaundis lagi. Pengalaman K Huda sendiri masa anak pertama dan kedua, jamu-jamu semua minggu ketiga baru K Huda dapat makan sebab jaundis anak K Huda lambat turun. Hampir sebulan jugaklah badan ni tak ‘dirawat’. Hanya berurut je K Huda dapat buat.

Macam-macam petua dari kaum Melayu, India . Cina kita buat kan =). Yaa K huda tau. K Huda pun buat jugak. Selagi tak membahayakan bayi bolehla untuk kita cuba. Gali ilmu sebanyak mungkin. Jangan kita buat je apa-apa bila diberi nasihat dan petua tanpa usul periksa dahulu ok.

Set Berpantang Shaklee (full set)

Jadi masa mengandung anak ketiga, K Huda tekad untuk guna Set Berpantang Shaklee. Kenapa K Huda guna Set Berpantang Shaklee ni? Sebab ia selamat digunakan walaupun anak jaundis. Dan K Huda tengok lengkap apa yang diperlukan oleh badan kita. Dari multivitamin dan B Complex untuk beri tenaga dan vitamin lengkap, Vitamin C untuk baik luka, Ostematrix untuk atasi masalah sembelit, ESP untuk milkbooster dan pelbagai lagi kalau ambil full set. K Huda ambil both. Jamu ambil bila dah takde kuning. Set Shaklee ambil masa 3 minggu pertama bila kuning masih ada lagi.

ALhamdulillah ok tiada masalah sangat pengalaman K huda. Ini K Huda share antara testimonial Set Berpantang Shaklee. Jika berminat boleh hubungi K Huda 013 4906806 ok =)

                                                                            

Add Your Comment

CommentLuv badge