anak-anak Archive

Balqis vegetarian?

Author: | Categories: anak-anak, resepi 3 Comments
Assalamualaikum Posting kali ni nak share resepi solid food untuk Balqis. Kalau ikutkan diri,memang tiap-tiap hari nak buat posting baru sebab banyak benda nak cerita tetapi keadaan tidak mengizinkan. Hari ni Balqis jadi vegetarian, makan sayur dan buah je sebab umi tak sempat pergi pasar lagi nak beli ikan

Anak demam

Author: | Categories: anak-anak, parenting No comments
Bismillahirrahmanirrahim.. Lama sungguh tak update blog ni. Just nak share pengalaman menjaga Balqis demam. FIrst time Balqis demam selama 8 bulan ni. Kena hujan rasanya sehari sebelum kejadian. Malamnya rasa badan panas. Cek suhu badan dia 38.57C. Agak tinggi. Dahla malam hingga pagi tu keseorangan sebab hubby ada program

Teething time

Author: | Categories: anak-anak, parenting 3 Comments
Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah seminggu ni rasa relax sket sebab bercuti di kampung. Lama tak balik kampung. Balqis pun seronok la ramai orang nak layan dia kat kampung. Yang paling mengujakan saya ialah gigi Balqis dah tumbuh. Yeay =) . Seronok tengok. Comel je 2 gigi bawah 2 atas. Mula-mula tak

Anak umi

Author: | Categories: anak-anak, parenting 8 Comments
Assalamualaikum semua Lama tak terupdate blog ni atas kesibukan sebagai surirumah+guru tuisyen kepada 20 anak murid yang mempunyai 8 sesi kelas seminggu+isteri+ibu+anak+petugas agama Allah. Siapa kata surirumah tak sibuk. Amatlah sibuk bagi saya. Lebih-lebih lagi jika dah ada anak. Saya amatlah ‘pantang’ bila ada orang kata surirumah rileks… try

Allah..

Author: | Categories: anak-anak, my life, tazkirah 5 Comments
Balqis tertidur sambil hisap jari Alhamdulillah Balqis bakal berumur 4 bulan pada 30hb ni. Balqis dah pandai ape orang tanya? Balqis dah pandai borak, jerit, hisap jari, gelak2, x suka baring..asyik nak kena dukung je, berat dah 6.5kg. Masih belum berjaya meniarap. Takpe cayang umi..learnt it step by step.