resepi Archive

Resepi Roti Puri Mudah

Bagi mencari menu sarapan pagi atau minum petang yang mudah dah sedap boleh untuk cuba resepi roti puri ni. Makan tak sedar dah habis. Sebelum ni ada nampak orang share kat FB tapi masih belum terbuka hati nak cuba. Last week baru K Huda cuba untuk sarapan weekend. Buat

Resepi Sarapan Pagi Mudah

Author: | Categories: resepi, Resepi sarapan pagi 4 Comments
Sarapan pagi selalu jadi masalah pada saya. Nak cari resepi sarapan pagi yang mudah je. Selalu buat cucur, roti sandwich, mee goreng, nasi goreng. Kalau weekend biasa special dan berat sikit. Saya share salah satu resepi sarapan pagi yang mudah tapis angat sedap. Suami saya suka. Bahan-bahan: Telur 2

Resepi roti telur versi Vendetta

Author: | Categories: my life, resepi 2 Comments
Assalamualaikum Lama dah tak share resepi. Amacam? Kelaaas tak nama resepi ni? Huhu. Ni nama saya yang beri sebab first time tengok bila tengok movie Vendetta dengan husband. Hubby pun request nak roti telur macam V buat. Tu yang sanggup google cara-cara nak buat. Baru tau nama resepi ni

Oatmeal Scramble

Author: | Categories: resepi No comments
Assalamualaikum Serius dah bersawang blog kesayanganku ini. Insyaallah hari ni nak bersihkan sawang-sawangnya. Nak share resepi breakfast Balqis utk hari ni. Dah beberapa ali buat tapi baru nak share kali ni. Saya olah sedikit mengikut citarsa Balqis dari sumber Wholesomebabyfood Oatmeal Scramble OatCarrot2 Kuning telurSerbuk badam Cara-cara1) Oat dimasak

Balqis vegetarian?

Author: | Categories: anak-anak, resepi 3 Comments
Assalamualaikum Posting kali ni nak share resepi solid food untuk Balqis. Kalau ikutkan diri,memang tiap-tiap hari nak buat posting baru sebab banyak benda nak cerita tetapi keadaan tidak mengizinkan. Hari ni Balqis jadi vegetarian, makan sayur dan buah je sebab umi tak sempat pergi pasar lagi nak beli ikan

Shrimp and Squid Pasta with Creamy Cheese Herb Sauce

Author: | Categories: resepi 2 Comments
Assalamualaikum Nak share resepi first time buat. Resepi asal yang telah saya olah mengikut selera sendiri. Kebetulan ada stok udang dan sotong yang semestinya fresh lagi. Orang duduk tepi laut…sure fresh, tangkap pagi-pagi =) . Hubby pun suka makan makanan berasaskan pasta. Shrimp and Squid Pasta with Creamy Cheese

Balqis & Alfredo

Author: | Categories: my life, resepi 7 Comments
Balqis Adeena Bt Bari’ Asyraf (2 days old) Bismillahirrahmanirahim. Salam Aidilfitri buat semua. Alhamdulillah ini hari ke 54 bergelar ibu. Greatest moment & gift from Allah. Walau banyak ujian dan kena banyak bersabar bila jadi umi ni..semoga Allah permudahkan. Selamat melahirkan Balqis pada 30 Julai 2010 (Jumaat) jam 12.45pm

Mi Sup … teringin

Author: | Categories: resepi 3 Comments
Assalamualaikum Hari ni saya teringin nak makan mi sup. Kebetulan tiada kelas pagi ni. Nak beli saya dah taubat. Mi sup di sini tidak kena dengan selera anak jati Johor saya ni… =) Google resepi jumpa macam-macam. Akhirnya..ini resepi yang saya masak hari ni : Resepi Mi Sup orang

Kuew Teow Cili Padi ..DONE

Author: | Categories: resepi 2 Comments
Alhamdulillah berpeluang juga untuk masak tengahari ni memandangkan kelas takde sampai pukul 3 hari ni. Dan seperti post yang terdahulu..semestinya menunaikan menu yang tertunggak. Thank you kepada sahabat-sahabat yang menyumbangkan idea-idea masakan especially Mrs.Daus. Berikut merupakan resepi kuew teow goreng cili padi yang kebanyakannya idea Mrs.Daus dan diedit sedikit