Shaklee Archive

5 Vitamin Wanita Berumur 30 Tahun Perlu Ambil

Seperti yang kita ketahui vitamin dan mineral sangat penting untuk kesihatan badan di semua peringkat umur. Kombinasi pemakanan seimbang , exercise dan supplemen membantu badan berfungsi dengan baik dan mengelakkan masalah kesihatan. Perlu diingat, vitamin yang diperlukan dan kuantitinya juga berbeza mengikut umur. Bagi wanita berumur 30 tahun dan

5 Sebab Ostematrix Jadi Pilihan Wanita

Hasil penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50 peratus jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang. Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’.

4 Tips Atasi Sembelit Selepas Bersalin

Bagi wanita yang pernah melalui proses bersalin dan berpantang, sembelit adakalanya jadi ‘nightmare’ untuk kita kan. Sembelit selepas bersalin sampai kadang-kadang berazam tak nak mengandung dah selepas ni. Tapi sedar-sedar eh termengandung lagi =). Begitulah kita kebiasaannya kan. Di sini saya ingin kongsi 4 Tips Atasi Sembelit Selepas Bersalin Semasa

Tutorial Esell Shaklee

Author: | Categories: Esell, Shaklee No comments
AssalamualaikumInsyaallah hari ni saya share Tutorial cara buat sistem Esell Shaklee. Esell ni sistem baru dari Shaklee ala-ala shopping cart. Customer boleh beli sendiri bila klik link yang kita share di blog atau FB. Menarik kan. Ok terus pada tutorial.Step1: Log in Shaklee2u anda dan klik tab Esell   Step

Pesan seorang suami..

Author: | Categories: baitul muslim, my life, Shaklee 1 Comment
Assalamualaikum wbt Petang-petang diberi masa free time anak-anak tidur untuk buat entri ini. Flashback saya start guna Shaklee tahun 2011 masa menyusukan Balqis. Badan saya jadi tak bertenaga masa puasa. Lembik sangat2. Memang lain sangat rasa waktu single mingle dulu. Macam-macam usaha saya buat. Sahur ambil kurma, roti wheatmeal

Saya mampu terbaring sahaja semasa berpuasa

Author: | Categories: ESP, my life, Performance Drink, Shaklee 2 Comments
Assalamualaikum wbt Alhamdulillah dah masuk hari kelima kita berpuasa. Macam mana dengan Ramadhan kali ini? Semoga ini merupakan Ramadhan terbaik buat diri kita. Saja nak flashback kenangan berpuasa saya sejak berkahwin. Tahun 2011 saya kena berusaha untuk qada’ puasa sebulan kerana tahun 2010 saya bersalinkan Balqis beberapa hari sebelum

Jom jalan-jalan ke Shaklee Headquarters di US

Author: | Categories: Shaklee No comments
AssalamualaikumSebelum nak tunjuk gambar, nak calrify dulu. Ni bukan saya yang ke US ye =) . Google pasal Shaklee terjumpa blog ni HouseOfGrace. Penulis blog ni menghadiri Shaklee’s New Director Conference di Shaklee’s Headquarters, Pleasanton, California.Ok jom tengok gambar.   Bangunan Shaklee ini direka oleh arkitek terkenal dunia, Gensler

Omega penting untuk wanita mengandung dan menyusu

AssalamualaikumSalam Jumaat yang penuh keberkatan. Firstly, nak ucapkan tahniah kepada pembaca-pembaca blog yang sedang hamil dan yang sedang menyusu badan secara eksklusif kepada anak masing-masing. Jika berpeluang untuk breastfeed sehingga 2 tahun teruskanlah kerana ramai ibu-ibu di luar sana yang tidak berpeluang tapi mereka usahakan juga sehingga mencari ibu

Status HALAL Shaklee

Author: | Categories: Shaklee, Shaklee Halal 8 Comments
AssalamualaikumRamai yang bertanya akan status Halal Shaklee membuatkan saya tulis entri ini. Alhamdulillah semakin ramai yang mementingkan status Halal makanan sekarang. Sangta penting ye untuk cek status Halal sesuatu produk kerana ianya akan jadi darah daging kita dan anak-anak kita.Antara soalan lazim customer (FAQ):1) Apa bukti Shaklee ni halal?   

Meroyan? Postpartum depression? Baby blues?

Sedang menghabiskan buku Vitamin Bible ni, terjumpa satu info menarik yang saya baru tahu berkenaan pengambilan Omega-3 semasa hamil dan menyusu badan. Author buku, Dr. Earl Mindellmerupakan seorang professor nutrisi di Pacific Western University in Los Angeles, ahli farmasi berdaftar, expert dalam bahagian nutrisi, vitamin, drugs, herba. Dia juga