Travelog Archive

Tempat Harus Pergi Di Batu Pahat

Author: | Categories: anak-anak, holiday, parenting, Travelog No comments
Banyak tempat menarik di batu Pahat sebenarnya. Sebagai anak jati Batu Pahat, banyak lagi tempat saya tak explore. Balik kampung yang lepas berkesempatan pergi ke Fazz Urban Farm di Parit Yaani. Ladang ternakan kambing Muslim. Walaupun kat Paka ni kambing boleh jumpa di tepi jalan or even kat halaman

Water Theme Park Di Kuantan

Author: | Categories: holiday, hotel review, my life, Travelog No comments
Saya suka simpan gambar-gambar bila berpeluang menginap di hotel dengan niat nak buat review lepas tu. Tapi busy sangat. Gambar jadi simpanan je akhirnya. Yang kali ni nekad nak buat review jugak. Alhamdulillah berpeluang menginap ikut suami kursus di Swiss Garden Resort Residence, Kuantan baru ni. Spesifiknya terletak di

Bercuti ke Legoland Malaysia

Author: | Categories: Travelog, Uncategorized 2 Comments
Legoland tak termasuk dalam wishlist  tempat nak pergi sebenarnya sebab tiketnya mahal tapi disebabkan dapat free penginapan dan tiket masuk, usahlah kita  menolak rezeki ye kawan-kawan. Terima kasih kepada Petronas GAS (GPU) kerana sponsor keluarga staff ke Legoland untuk Family Day tahun ini. Kami diberi penginapan 3   hari

Tips Bercuti di Turki Bersama Anak Kecil

Author: | Categories: Travelog, Turki 3 Comments
Post ini dibuat setelah ramai rakan-rakan yang bertanya panduan bercuti di Turki dengan anak kecil. Separuh dari rombongan kami terdiri dari anak-anak. Seperti gambar di atas. Havoc tak havoc, pening tak pening jom baca seterusnya. Trip kawan-kawan ini telah berlangsung pada 16-25 September 2015. Masa ni baru nak masuk

Tempat Berkelah Wajib Pergi Di Kerteh

Author: | Categories: holiday, parenting, Travelog 2 Comments
Air Terjun Menderu, Kerteh. Inilah tempat WAJIB pergi jika anda tinggal di sini. Sebagai orang luar (bukan anak tempatan Terengganu) sememangnya mencari tempat-tempat berkelah bersama keluarga dan anak-anak yang berdekatan dengan Paka ni. Nak ke Sekayu & Chemerong jauh pulak. Nak ajak mandi pantai, bahaya. So lepas ni boleh