Uncategorized Archive

Why I Stop Shaklee?

Author: | Categories: Uncategorized No comments
Assalamualaikum semua. Lama dah K Huda tak bersiaran kan. Kesibukan mak anak 4 macam nilah. Haha. Ok tajuk post macam panas je kan. Insyaallah post ni lebih pada nak bagi penjelasan pada bekas-beks downline Shaklee K huda, rakan-rakan yang bertanya. Nak jawab sorang-sorang leceh jadi kita buat post blog

Vaginal Douching/Meruang : Kenapa Doktor Melarang?

Author: | Categories: Uncategorized No comments
Dua tiga hari ni heboh di media sosial berkenaan isu meruang dan douching. K Huda pun baru dua tahun lepas tahu berkenaan meruang ni. Agak teruja juga tapi pada masa sama ragu-ragu juga perlu buat atau tidak. K Huda amat tak setuju part jamu insert di bahagian faraj tu.

DIY Aktiviti Anak-Anak Semasa Menginap Di Hotel

Kebiasaannya apabila kita travel dengan anak-anak, walau macam manapun kemudahan dan kelengkapan yang ada di hotel tempat kita menginap akan ada masa kita habiskan masa di bilik. Sama ada tunggu anak atau pasangan berehat sebentar, tidur, mandi atau sebagainya. Atau macam isteri yang berpeluang mengikut suami outstation, semestinya waktu

Bercuti ke Legoland Malaysia

Author: | Categories: Travelog, Uncategorized 2 Comments
Legoland tak termasuk dalam wishlist  tempat nak pergi sebenarnya sebab tiketnya mahal tapi disebabkan dapat free penginapan dan tiket masuk, usahlah kita  menolak rezeki ye kawan-kawan. Terima kasih kepada Petronas GAS (GPU) kerana sponsor keluarga staff ke Legoland untuk Family Day tahun ini. Kami diberi penginapan 3   hari

Fakta Ovarian Cyst Yang Perlu Tahu

Author: | Categories: Uncategorized 2 Comments
Bila dengar penyakit Cyst je memang agak menggerunkan sebenarnya lebih-lebih kita wanita. Sebabnya secara sedar tak sedar Cyst ni dah ada dalam ovari kita.  Saya nak share fakta mengenai ovarian cyst yang perlu kita tahu sebenarnya: 1. Ovarian cyst adalah poket yang mengandungi cecair yang terbentuk didalam ovari. 2.

Tutorial Esell Shaklee

Author: | Categories: Uncategorized No comments
AssalamualaikumInsyaallah hari ni saya share Tutorial cara buat sistem Esell Shaklee. Esell ni sistem baru dari Shaklee ala-ala shopping cart. Customer boleh beli sendiri bila klik link yang kita share di blog atau FB. Menarik kan. Ok terus pada tutorial.Step1: Log in Shaklee2u anda dan klik tab Esell   Step

Usah ambil ringan Sakit Sendi

Author: | Categories: Uncategorized No comments
Bila kita cerita pasal sakit sendi atau sakit lutut, ramai yang beranggapan ini penyakit orang-orang tua. Silap sebenarnya. Sesiapa pun berisiko tanpa mengenal usia. Sekilas fakta Kementerian Kesihatan Malaysia berkaitan penyakit berkaitan sendi :  1 dari 3 rakyat Malaysia terutamanya wanita berisiko mendapat Osteoporosis   50% dari kejadian patah tulang

Rahsia Ayu Raudhah Cantik Jelita

Author: | Categories: Uncategorized No comments
AssalamualaikumSiapa tak kenal pelakon Ayu Raudhah? First time tengok drama Manjalara rasa antara telemovie pertama dia. Masa drama ni dia bertudung. Suka tengok dia. Rupa dia unik sikit. Dan alhamdulillah dia kembali bertudung selepas berkahwin. Cantik kan Ayu Raudhah? Ni antara tips rahsia Kecantikan dan kejelitaan Ayu Raudhah: Sumber

Penawar Kencing Manis & Diabetes

Author: | Categories: Uncategorized No comments
Betul ke ada penawar bagi kencing manis atau diabetes ni? Banyak penawar / ubat rawatan kencing manis yang terdapat di pasaran. Terpulang pada kita nak pilih yang mana. Penawar tak penawar pun kita sepatutnya berusaha untuk mendapatkan tahap kesihatan yang baik. Kalau bukan untuk kita, untuk mak ayah kita.

Jom jalan-jalan ke Shaklee Headquarters di US

Author: | Categories: Uncategorized No comments
AssalamualaikumSebelum nak tunjuk gambar, nak calrify dulu. Ni bukan saya yang ke US ye =) . Google pasal Shaklee terjumpa blog ni HouseOfGrace. Penulis blog ni menghadiri Shaklee’s New Director Conference di Shaklee’s Headquarters, Pleasanton, California.Ok jom tengok gambar.   Bangunan Shaklee ini direka oleh arkitek terkenal dunia, Gensler