Pengalaman Bersalin anak ketiga

Author: | Categories: Gentle birth, my life 4 Comments
Bismillahirrahmanirrahim Hari ke59 lepas bersalin baru ummi sempat nak update blog. Betapa busynya ibu beranak tiga ni =) . Menjelang EDD saya anak ketiga ni macam-macam perkara baru jadi. Betullah setiap kali kita mengandung dan bersalin tu pengalaman yang berbeza-beza. Banyak ilmu baru saya belajar. Betapa besar ilmu Allah..ni

Supplemen Yang Penting Untuk Ibu Hamil Dan Breastfeeding

Author: | Categories: breastfeeding 1 Comment
Assalamualaikum.  Insyaallah malam ni nak share berkenaan kepentingan minyak ikan atau Omega 3 kepada ibu mengandung dan yang breastfeed. Biasa kalau kita check up mengandung di klinik kerajaan, kita tidak akan dapat supplemen Omega 3 ni. Melainkan di swasta ya kita akan diberi supplemen minyak ikan / omega 3

Usah ambil ringan Sakit Sendi

Author: | Categories: Uncategorized No comments
Bila kita cerita pasal sakit sendi atau sakit lutut, ramai yang beranggapan ini penyakit orang-orang tua. Silap sebenarnya. Sesiapa pun berisiko tanpa mengenal usia. Sekilas fakta Kementerian Kesihatan Malaysia berkaitan penyakit berkaitan sendi :  1 dari 3 rakyat Malaysia terutamanya wanita berisiko mendapat Osteoporosis   50% dari kejadian patah tulang

Pesan seorang suami..

Author: | Categories: baitul muslim, my life 1 Comment
Assalamualaikum wbt Petang-petang diberi masa free time anak-anak tidur untuk buat entri ini. Flashback saya start guna Shaklee tahun 2011 masa menyusukan Balqis. Badan saya jadi tak bertenaga masa puasa. Lembik sangat2. Memang lain sangat rasa waktu single mingle dulu. Macam-macam usaha saya buat. Sahur ambil kurma, roti wheatmeal

Rahsia Ayu Raudhah Cantik Jelita

Author: | Categories: Uncategorized No comments
AssalamualaikumSiapa tak kenal pelakon Ayu Raudhah? First time tengok drama Manjalara rasa antara telemovie pertama dia. Masa drama ni dia bertudung. Suka tengok dia. Rupa dia unik sikit. Dan alhamdulillah dia kembali bertudung selepas berkahwin. Cantik kan Ayu Raudhah? Ni antara tips rahsia Kecantikan dan kejelitaan Ayu Raudhah: Sumber

Aktiviti craft untuk anak-anak

Author: | Categories: anak-anak, homeschooling, parenting 3 Comments
Assalamualaikum..  Post ni dah lama tertangguh. Sibuk sungguh lately. Dengan empayar Shaklee yang semakin berkembang, lebih besar amanah yang perlu dilaksanakan. Ok berbalik pada tajuk post ni. Aktiviti felt craft untuk Balqis dan Aisyah. Saya beli set kain felt ni di sini Sus d Felt . Banyak pilihan kain

Penawar Kencing Manis & Diabetes

Author: | Categories: Uncategorized No comments
Betul ke ada penawar bagi kencing manis atau diabetes ni? Banyak penawar / ubat rawatan kencing manis yang terdapat di pasaran. Terpulang pada kita nak pilih yang mana. Penawar tak penawar pun kita sepatutnya berusaha untuk mendapatkan tahap kesihatan yang baik. Kalau bukan untuk kita, untuk mak ayah kita.

Aktiviti anak-anak di bulan puasa

Author: | Categories: anak-anak, homeschooling, myself 3 Comments
Assalamualaikum wbt.Lama dah tak share aktiviti anak-anak di rumah. Hari ni ummi diberi kesempatan buat special aktiviti dengan Balqis dan Aisyah. Aktiviti memasak Pancake Kismis.Ok resepinya di sini. Pancake Kismis: Bahan-bahan: Sebiji telur gred B (asingkan putih dan kuning n make sure anak da pass telur ye) 3/4 cawan

Saya mampu terbaring sahaja semasa berpuasa

Author: | Categories: my life, Performance Drink 2 Comments
Assalamualaikum wbt Alhamdulillah dah masuk hari kelima kita berpuasa. Macam mana dengan Ramadhan kali ini? Semoga ini merupakan Ramadhan terbaik buat diri kita. Saja nak flashback kenangan berpuasa saya sejak berkahwin. Tahun 2011 saya kena berusaha untuk qada’ puasa sebulan kerana tahun 2010 saya bersalinkan Balqis beberapa hari sebelum

Set Breastfeeding Shaklee

Author: | Categories: breastfeeding No comments
Set Penyusuan Shaklee memastikan ibu-ibu mendapat semua vitamin dan mineral yang diperlukan. Kelebihan Shaklee berbanding jenama lain ialah Shaklee ialah vitamin semulajadi, selamat dan sesuai untuk semua. Vitamin shaklee yang berikut dicadangkan untuk IBU MENYUSU.     Vitamin 1 : ESPESP merupakan milk & energy booster yang sedang hangat