Panduan Mencairkan Susu Ibu

Author: | Categories: breastfeeding No comments
Assalamualaikum dan selamat pagi.Hari ni saya jumpa satu artikel menarik untuk dikongsi bersama iaitu panduan mencairkan susu perahan EBM. Saya cuba translate kepada Bahasa Melayu sebaiknya.  1) Cek tarikh perahan susu pada bekas perahan. Gunakan bekas yang dilabel dengan tarikh yang terawal.   2) Cairkan susu dengan meletakkannya di

Top 5 Mitos Penyusuan Susu Ibu

Author: | Categories: breastfeeding No comments
Kesedaran akan kepentingan penyususan susu ibu semakin tinggi pada waktu ini. Di mana-mana ada terdapatnya support group untuk kaum ibu ini sama ada di luar atau di alam maya. Saya yakin, kita banyak menerima tips-tips dan nasihat dari orang-orang sekeliling kita. Malangnya tak ramai antara kita yang mencari info

Jom jalan-jalan ke Shaklee Headquarters di US

Author: | Categories: Uncategorized No comments
AssalamualaikumSebelum nak tunjuk gambar, nak calrify dulu. Ni bukan saya yang ke US ye =) . Google pasal Shaklee terjumpa blog ni HouseOfGrace. Penulis blog ni menghadiri Shaklee’s New Director Conference di Shaklee’s Headquarters, Pleasanton, California.Ok jom tengok gambar.   Bangunan Shaklee ini direka oleh arkitek terkenal dunia, Gensler

Omega penting untuk wanita mengandung dan menyusu

Author: | Categories: breastfeeding No comments
AssalamualaikumSalam Jumaat yang penuh keberkatan. Firstly, nak ucapkan tahniah kepada pembaca-pembaca blog yang sedang hamil dan yang sedang menyusu badan secara eksklusif kepada anak masing-masing. Jika berpeluang untuk breastfeed sehingga 2 tahun teruskanlah kerana ramai ibu-ibu di luar sana yang tidak berpeluang tapi mereka usahakan juga sehingga mencari ibu

Status HALAL Shaklee

Author: | Categories: Uncategorized 8 Comments
AssalamualaikumRamai yang bertanya akan status Halal Shaklee membuatkan saya tulis entri ini. Alhamdulillah semakin ramai yang mementingkan status Halal makanan sekarang. Sangta penting ye untuk cek status Halal sesuatu produk kerana ianya akan jadi darah daging kita dan anak-anak kita.Antara soalan lazim customer (FAQ):1) Apa bukti Shaklee ni halal?   

Perkara yang bakal ibu dan ibu perlu tahu

Author: | Categories: breastfeeding 4 Comments
AssalamualaikumInsyaallah hari ni nak share berkenaan saiz perut bayi yang baru lahir. Ramai antara kita tak tahu, saya masa bersalinkan anak pertama pun tak tahu. Apa pentingnya nak tahu saiz kapasiti perut bayi ni? Sangat penting sebab kita especially first time mom biasa takde pengalaman di hari-hari pertama kelahiran.

Resepi roti telur versi Vendetta

Author: | Categories: my life, resepi 2 Comments
Assalamualaikum Lama dah tak share resepi. Amacam? Kelaaas tak nama resepi ni? Huhu. Ni nama saya yang beri sebab first time tengok bila tengok movie Vendetta dengan husband. Hubby pun request nak roti telur macam V buat. Tu yang sanggup google cara-cara nak buat. Baru tau nama resepi ni

Gluing activity

Author: | Categories: anak-anak, homeschooling 3 Comments
Sebelum melelapkan mata, nak share satu aktivi yang sangat mudah buat kita ibu bapa tetapi merupakan satu aktiviti yang mencabar buat anak-anak. Aktiviti koyak, gam dan tampal.Bahan-bahan :Surat khabar/ majalah yang bewarna warniGamA4 / kertas mahjong Aktivitinya mudah. kita tunjuk cara mengoyak kertas, gam dan tampal kepada anak-anak and

Meroyan? Postpartum depression? Baby blues?

Author: | Categories: breastfeeding 1 Comment
Sedang menghabiskan buku Vitamin Bible ni, terjumpa satu info menarik yang saya baru tahu berkenaan pengambilan Omega-3 semasa hamil dan menyusu badan. Author buku, Dr. Earl Mindellmerupakan seorang professor nutrisi di Pacific Western University in Los Angeles, ahli farmasi berdaftar, expert dalam bahagian nutrisi, vitamin, drugs, herba. Dia juga

Kepentingan Collagen untuk awet muda

Author: | Categories: Uncategorized No comments
Demam Shaklee Collagen sedang melanda. Ye macam-macam orang buat sebab nak cantik. Tak salah nak cantik, nak cantik untuk suami, untuk menambah keyakinan diri tapi biarlah dengan cara yang selamat dan tidak melanggar syariat. Hari ni kita study berkenaan kepentingan kolagen ye. Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan