Resepi homemade playdough

Author: | Categories: homeschooling 10 Comments
Antara banyak-banyak resepi homemade playdough yang saya dah try, this is the best : 2 cup of flour 3 tbsp. of salt 1 cup of water 2 tbsp. oil 2 tbsp. cream of tartar (could omit) Food coloring Hot plate or stove Step 1:Combine 2 cup flour, 1/2 cup

Perbezaan Vitamin Shaklee dengan jenama lain

Author: | Categories: Shaklee 1 Comment
Seringkali mendapat pertanyaan dari customer: “Apa beza vitamin Shaklee dengan vitamin di farmasi dan klinik?” , ” Apa beza vitamin Shaklee dengan vitamin jenama lain?”Banyak bezanya tapi perbezaan penting yang perlu tahu ialah vitamin Shaklee ialah vitamin natural. Vitamin ini ada 2 jenis: sintetik dan natural. Apa beza SINTETIK

Set Bersalin / Berpantang Shaklee

Author: | Categories: Set bersalin, Shaklee No comments
Penjagaan kesihatan badan dan pengambilan nutrisi yang mencukupi adalah sangat penting selama dalam tempoh berpantang. Ianya juga akan mempengaruhi tahap ‘recovery’ badan kita selepas melalui proses bersalin dan memberikan tenaga yang secukupnya terutama bagi ibu yang menyusu badan sepenuhnya. Zaman sekarang, sangat senang nak dapatkan set berpantang. Macam-macam jenis

Terrible Twos ?

Author: | Categories: parenting No comments
  Terrible Twos? Anak di sekitar usia 2 tahun suka membantah bila dilarang? Suka melempar-lempar barang? Menangis tak keruan? Suka marah? Agresif? Sound familiar? Jangan risau kerana ianya ialah satu peringkat pembesaran yang normal buat anak-anak yang menginjak umur 2-3 tahun. Istilahnya dipanggil ‘Teribble Twos’. Untuk membantu ibu bapa

New business, new passion

Author: | Categories: Shaklee, Shaklee membership 1 Comment
Salam 2 Muharam 1434H I’m your Shaklee Independent Distributor with ID 894271 Dah lama nak buat posting tertangguh ni, sekarang baru berpeluang walaupun blog masih dalam maintenance. Ramai yang dah tahu rasanya saya  sudah menjadi pengedar Shaklee, tapi tak ramai yang tahu kenapa saya join Shaklee. Shaklee MLM? Anti

Too much to learn

Author: | Categories: my life 1 Comment
Anak-anak dah tidur, masa untuk ummi ‘bersendiri’. Malam je ummi dapat buat aktiviti ummi sendiri, siang memang masa untuk anak-anak selagi mereka tidak tidur. Itu pun kalau malam takde program etc. Alhamdulillah masa dirasakan sangat tinggi nilainya. Dalam kepala ni macam-macam perkara nak kena buat. Sampai ada tahap rasa

Pengalaman bersalin anak kedua (PART III)

Author: | Categories: Gentle birth, my life, parenting, pregnant 27 Comments
Ok now it’s come the real birth story.. Jam 4a.m 2/7/2012 (exactly on my EDD) saya start rasa mild contraction. Saya ingat time ni Final EURO 2012, abah & ma tak tidur ada depan TV. Saya yakin ni masanya and then call my hubby to rush from Terengganu. Abah

Pengalaman bersalin anak kedua (PART II)

Author: | Categories: Gentle birth, my life, parenting, pregnant No comments
Sambungan dari Part 1, Untuk bersalin kali ni saya pilih natural birth. What is & Why natural birth? Natural birthing kalau ikut definition mr.google : going through labor and delivery without the help of medications, including pain relievers such as epidurals, induce using few or no artificial medical interventions

Pengalaman bersalin anak kedua (PART 1)

Author: | Categories: Gentle birth, my life, parenting, pregnant 2 Comments
Bismillahirrahmanirrahim..Alhamdulillah berjaya juga buat posting baru selepas sebulan berpantang. Tempoh mengandung, bersalin dan berpantang kali ni banyak pengalaman baru, belajar perkara baru, muhasabah diri. Alhamdulillah. Allahuakbar. Kita takkan pernah berhenti belajar sampai akhir nyawa kita.Dari tempoh mengandung saya tidak mengalami sebarang alahan alhamdulillah. Cuma masa 32 week saya bleeding

Permudahkanlah

Author: | Categories: my life, pregnant 1 Comment
Semakin hampir masa nak bersalin, semakin takut. “Isshh..anak kedua ni bukan anak first takde pengalaman lagi”.. kata-kata ni yang selalu memujuk hati menghilangkan rasa takut. Bukan apa, pengalaman bersalin berbeza untuk setiap kelahiran. Think positive. Berdoa semoga semua dipermudahkan urusan sebelum, semasa dan selepas bersalin. Mungkin rasa takut dan