Shrimp and Squid Pasta with Creamy Cheese Herb Sauce

Author: | Categories: resepi 2 Comments
Assalamualaikum Nak share resepi first time buat. Resepi asal yang telah saya olah mengikut selera sendiri. Kebetulan ada stok udang dan sotong yang semestinya fresh lagi. Orang duduk tepi laut…sure fresh, tangkap pagi-pagi =) . Hubby pun suka makan makanan berasaskan pasta. Shrimp and Squid Pasta with Creamy Cheese

Balqis & Alfredo

Author: | Categories: my life, resepi 7 Comments
Balqis Adeena Bt Bari’ Asyraf (2 days old) Bismillahirrahmanirahim. Salam Aidilfitri buat semua. Alhamdulillah ini hari ke 54 bergelar ibu. Greatest moment & gift from Allah. Walau banyak ujian dan kena banyak bersabar bila jadi umi ni..semoga Allah permudahkan. Selamat melahirkan Balqis pada 30 Julai 2010 (Jumaat) jam 12.45pm

10 month and 38 week already

Author: | Categories: my life, pregnant 6 Comments
Alhamdulillah hari ni 26 July 2010 genap 10 bulan menjadi isteri kepada Mr.Luvly, Bari’ Asyraf. Tiada ucapan yang setanding untuk menggambarkan tanda penghargaan dan terima kasih ayang atas kasih sayang, cinta yang abang beri. You complete me. Semoga Allah memberkati kehidupan kita dan semoga sayang dan cinta ini kekal

Selamat Hari Guru …teacher Huda

Author: | Categories: my life 1 Comment
Posting yang agak terlewat untuk topik ini. Mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari Guru kepada ibu saya, Cikgu Siti Naimah, ibu mertua Cikgu Sabariah dan Cikgu Safian, abang : Cikgu Nazri, makcik2,ipar duai yang bertugas sebgai guru. Dan kepada guru-guru Sekolah Kebangsaan Tengku Mariam, SMK Tun Aminah, MRSM Taiping, UTP

Earth Hour di Terengganu

Author: | Categories: my life No comments
Assalamualaikum Semalam agak kepenatan selepas seharian menjaga booth untuk menjayakan program Bilik Gerakan DUN Paka yang terdekat. Abang pun kena masuk ofis semalam. Sampai rumah dalam pukul 6 sempat browse internet melihat berita-berita terkini (hobi saya sejak kahwin ialah membaca berita online sebab kami tidak beli TV di rumah..

Mi Sup … teringin

Author: | Categories: resepi 3 Comments
Assalamualaikum Hari ni saya teringin nak makan mi sup. Kebetulan tiada kelas pagi ni. Nak beli saya dah taubat. Mi sup di sini tidak kena dengan selera anak jati Johor saya ni… =) Google resepi jumpa macam-macam. Akhirnya..ini resepi yang saya masak hari ni : Resepi Mi Sup orang

Kuew Teow Cili Padi ..DONE

Author: | Categories: resepi 2 Comments
Alhamdulillah berpeluang juga untuk masak tengahari ni memandangkan kelas takde sampai pukul 3 hari ni. Dan seperti post yang terdahulu..semestinya menunaikan menu yang tertunggak. Thank you kepada sahabat-sahabat yang menyumbangkan idea-idea masakan especially Mrs.Daus. Berikut merupakan resepi kuew teow goreng cili padi yang kebanyakannya idea Mrs.Daus dan diedit sedikit

Jemputan ke Walimah

Author: | Categories: my life 9 Comments
Dengan izin Allah S.W.T ke atas hambaNya yang merancang, Kami BARI’ ASYRAF B MOHD SAFIAN & NOR HUDA BT MAZAN Mengambil kesempatan ini untuk menjemput sekalian sahabat/sahabiah bersama keluarga dan rakan-rakan untuk menghadiri Majlis Perkahwinan kami: Pada 26 September 2009 / 7 Syawal 1430H / Sabtu Di No 17,

Memorable Convocation~

Author: | Categories: my life, UTP 6 Comments
the most three important person. thank you ma, abah and Dr.Ahmad Kamil (my Head Program) for your support “I’ve congratulate almost 500 of graduates. The time to congratulates is over. After this is time for you to get survive in a challenging career life … “ Petikan dari ucapan

Unofficially graduated

Author: | Categories: my life, UTP 6 Comments
Alhamdulillah habis sudah paper last pada jam 6pm tadi. Semoga Allah beri kejayaan yang cemerlang untuk peperiksaan terakhir ini insyaallah. Walaupun kurang gembira sebab paper BCL yang susah tadi ~Unofficially graduate. Konvokesyen 16 August 2009 insyaallah. Kerja? AMD Penang calling for an interview last week. But i dunno. Hati