Philea

Author: | Posted in holiday, hotel review No comments

Assalamualaikum

Bersawangnya lah blog ni. Lama tak update. Banyak perkara berlaku sejak kebelakangan ni. Balqis pun kurang sihat 2 minggu yang lepas.

Ni first entry saya review hotel. Kenapa saya nak tulis sangat pasal tempat ni? Sebab saya sangatlah teruja dengan tempat ni. Dalam banyak-banyak tempat yang pernah sampai(takdelah banyak sangat tempat pernah sampai..mana yang encik suami ajak, kita ikut) ini tempat saya paling suka.

Tempatnya tak lain tak bukan, Philea Resort Ayer Keroh Melaka. Ikut encik suami ada forum di sini. Berikut sedikit gambar yang sempat diambil.

Philea: Balqis posing atas katil


Philea: our room


Philea : Nice room deco


Philea : Bathroom


Philea : Bathroom


Philea : Balqis favourite place


Philea Kids Zone

Overall, sangat berpuas hati dengan servis dan landskap resort yang menarik. Ohh ye..nak pergi ke satu villa guna buggy ye. Cepat je servisnya. Yang saya kurang gemar sikit ialah disebabkan design villa diperbuat oleh kayu-kayu..maka akan dengarlah bunyi orang berjalan di tingkat atas jika duduk di tingkat bawah villa like us. Ape-ape pun i’ll recommend this place kepada semua esp yang hendak berbulan madu, anniversary .. etc.

Lastly..ni gambar Balqis masa majlis penutup malam tu. Ummi tak tau kenapa mulut Balqis dia buat macam tu…

Add Your Comment

CommentLuv badge