Set Bersalin / Berpantang Shaklee

Author: | Posted in Uncategorized No comments
Penjagaan kesihatan badan dan pengambilan nutrisi yang mencukupi adalah sangat penting selama dalam tempoh berpantang. Ianya juga akan mempengaruhi tahap ‘recovery’ badan kita selepas melalui proses bersalin dan memberikan tenaga yang secukupnya terutama bagi ibu yang menyusu badan sepenuhnya.

Zaman sekarang, sangat senang nak dapatkan set berpantang. Macam-macam jenis dan harga ikut kemampuan. Tidak dinafikan semua ini bagus untuk kesihatan diri wanita untuk masa sekarang dan juga akan datang.

Namun demikian, di zaman sekarang ini juga, rata-rata bayi yang lahir akan mendapat jaundis. Fakta: 60% bayi baru lahir akan terlihat kuning (terutama pada bagian mata dan kulit) selama beberapa hari di awal kehidupannya.(www.cdc.gov/) Dan apabila ianya berlaku, kebiasaannya nurse atau doktor akan sarankan kepada ibu-ibu supaya menghentikan pengambilan segala jamu sehinggalah bayi benar-benar pulih dan bebas dari jaundis. Akibatnya jamu-jamu berkenaan jadi terbengkalai dan akhirnya tak  termakan. Ini terjadi kepada saya sebelum kenal Set Shaklee.

Oleh yang demikian, dengan adanya Set Bersalin/Berpantang Shaklee ini, ianya lebih selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi.  Set ini boleh dimakan sejurus selepas bersalin kerana ianya adalah vitamin semulajadi.  Tidak memudaratkan malah memberikan kesihatan dan nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi.


Set bersalin Shaklee mengandungi: 
(1) B-Complex : sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.
(2) Vitamin C : penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, serta memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.
(3) Multivitamin with Iron : Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.
(4) Zinc Complex : membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin.
Dan ini kata mereka yang sudah mencuba Set Bersalin Shaklee:Untuk info dan free consultations atau membuat pesanan, anda boleh hubungi saya 0134906806
Credit to http://syuhada-wahi.blogspot.com/ , http://mommyiskandar.comAdd Your Comment

CommentLuv badge