Penawar Kencing Manis & Diabetes

Author: | Posted in Uncategorized No comments

Betul ke ada penawar bagi kencing manis atau diabetes ni? Banyak penawar / ubat rawatan kencing manis yang terdapat di pasaran. Terpulang pada kita nak pilih yang mana. Penawar tak penawar pun kita sepatutnya berusaha untuk mendapatkan tahap kesihatan yang baik. Kalau bukan untuk kita, untuk mak ayah kita.

Tahukah anda Kaji Selidik Kesihatan dan Morbiditi Nasional (NHMS) menunjukkan kira-kira 2.6 juta penduduk Malaysia menghidap diabetes tahun lalu? 

Antara faktor yang menyumbang peningkatan jumlah penghidap diabetes dalam kalangan penduduk Malaysia termasuk berat badan berlebihan, genetik, gaya hidup dan diet tidak sihat, meminum alkohol, merokok dan tidak menjalani pemeriksaan perubatan secara tetap. Sumber : Klik sini

 

Sesiapa pun boleh mendapat penyakit ni kalau kita tidak menjaga faktor-faktor penyumbang seperti di atas. Tapi golongan yang high risk ialah mereka yang mempunyai family background/hystory menghidap penyakit ini. Jadi extra precaution diperlukan oleh golongan ini.
Shaklee juga menyediakan rawatan kencing manis sendiri yang pastinya dijamin selamat, mesra alam, bebas dari bahan-bahan merbahaya.
Salah satu penawar kencing manis dan diabetes ialah dengan Sugar Set Control. Selamat, halal dan berkesan.
Ini antara testimonial bagi set rawatan kencing manis / diabetes Shaklee :

Set diabetes Shaklee sebagai ikhtiar penawar kencing manis

Alhamdulillah, tiada perkataan apa lagi yang mampu diluahkan bila mana dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan orang-orang di sekeliling kita.
Untuk membuat tempahan, hubungi:
Nor Huda Mazan
013-4906806 (Whatsupp/Message)
COD di sekitar Paka, Dungun, Kerteh dan pos ke seluruh Malaysia

 
 
 
 
 

Add Your Comment

CommentLuv badge