my life Archive

Pengalaman bersalin anak kedua (PART 1)

Author: | Categories: Gentle birth, my life, parenting 2 Comments
Bismillahirrahmanirrahim..Alhamdulillah berjaya juga buat posting baru selepas sebulan berpantang. Tempoh mengandung, bersalin dan berpantang kali ni banyak pengalaman baru, belajar perkara baru, muhasabah diri. Alhamdulillah. Allahuakbar. Kita takkan pernah berhenti belajar sampai akhir nyawa kita.Dari tempoh mengandung saya tidak mengalami sebarang alahan alhamdulillah. Cuma masa 32 week saya bleeding

Permudahkanlah

Author: | Categories: my life 1 Comment
Semakin hampir masa nak bersalin, semakin takut. “Isshh..anak kedua ni bukan anak first takde pengalaman lagi”.. kata-kata ni yang selalu memujuk hati menghilangkan rasa takut. Bukan apa, pengalaman bersalin berbeza untuk setiap kelahiran. Think positive. Berdoa semoga semua dipermudahkan urusan sebelum, semasa dan selepas bersalin. Mungkin rasa takut dan

Week 32

Author: | Categories: my life 3 Comments
Alhamdulillah sedar tak sedar sudah minggu ke 32 rupanya. Macam-macam perasaan. Banyak lagi tak habis study pasal gentle & natural birthing. Semoga birth plan ku diterima di hospital nanti. Awal Jun baru dapat refer Dr yang berkenaan. Walaupun baru 32 minggu, contractions dah mula rasa. Minggu lepas dari jam

Recommended Book

Author: | Categories: my life No comments
Assalamualaikum. Baru dapat update setelah beberapa hari terputus hubungan dengan dunia luar. Baru balik dari menemani suami berkursus beberapa hari di sebuah resort di Besut..yang tiada internet connection. Nanti saya beri review berkenaan resort tersebut. Nak share satu buku yang saya highly recommend. Buku bertajuk “The 2,000 Best Games

Nak bersalin di mana?

Author: | Categories: my life 12 Comments
Assalamualaikum wbt Menggagahkan diri untuk update blog kesayangan ni. Fuhh.. Kalau ikut banyak perkara nak share tapi kita ambil yang latest la ye. Alhamdulillah baru balik dari check up mengandung. Sudah 28 minggu. Kejap je masa berlalu. balqis nak jadi kakak dah =)   Bangunan baru Hospital Pakar PRKMUIP

Mati itu pasti

Author: | Categories: my life, tazkirah 1 Comment
Al fatihah buat arwah Khairul Hakimi yang meninggal akibat kemalangan. Beliau merupakan pelajar tahun akhir UTP. Tidak kenal rapat dengan arwah tetapi sempat kenal semasa di UTP dan semasa arwah berpraktikal di Paka.Siang tadi diberi kesempatan untuk memberi penghormatan terakhir kepada arwah di rumahnya. Semasa sampai, jenazah selamat dimandi

Iqra’ .. Bacalah

Author: | Categories: my life No comments
Alhamdulillah…selesai kelas tuisyen English darjah 3 pagi tadi seperti biasa. Tapi ada yang lainnya pada kelas hari ini. Hari ni seorang lagi pelajar baru mendaftar menjadikan kelas darjah 3 saya seramai 6 orang. Pendaftaran ditutup =) Semasa mengajar tajuk Preposition tadi, saya meminta setiap seorang pelajar saya membaca petikan

Allah..

Author: | Categories: anak-anak, my life, tazkirah 5 Comments
Balqis tertidur sambil hisap jari Alhamdulillah Balqis bakal berumur 4 bulan pada 30hb ni. Balqis dah pandai ape orang tanya? Balqis dah pandai borak, jerit, hisap jari, gelak2, x suka baring..asyik nak kena dukung je, berat dah 6.5kg. Masih belum berjaya meniarap. Takpe cayang umi..learnt it step by step.

Balqis & Alfredo

Author: | Categories: my life, resepi 7 Comments
Balqis Adeena Bt Bari’ Asyraf (2 days old) Bismillahirrahmanirahim. Salam Aidilfitri buat semua. Alhamdulillah ini hari ke 54 bergelar ibu. Greatest moment & gift from Allah. Walau banyak ujian dan kena banyak bersabar bila jadi umi ni..semoga Allah permudahkan. Selamat melahirkan Balqis pada 30 Julai 2010 (Jumaat) jam 12.45pm

10 month and 38 week already

Author: | Categories: my life 6 Comments
Alhamdulillah hari ni 26 July 2010 genap 10 bulan menjadi isteri kepada Mr.Luvly, Bari’ Asyraf. Tiada ucapan yang setanding untuk menggambarkan tanda penghargaan dan terima kasih ayang atas kasih sayang, cinta yang abang beri. You complete me. Semoga Allah memberkati kehidupan kita dan semoga sayang dan cinta ini kekal